web 'n wolf

Véleményblog, amiben leírom gondolataimat reklámokról, tv műsorokról, és sok más egyébről. Kivéve a magánéletemről és a politikáról.

Friss topikok

Linkblog

HTML

B kategóriás hírnév

2007.11.10. 23:46 | Wolfclaw | Szólj hozzá!

Mondá az Úr: Legyen tehetségkutató műsor a tv-ben! És lőn! És látá az Úr, hogy ez jó. De az ember nevű teremtménye visszaélt a kapott ajándékkal. Elkezdtünk egyre-másra különböző sztárcsináló műsorokat nézni. Lett egy tucat popsztárunk, lett egy rakat sztártáncosunk, és most itt vannak a sztárjelöltek. És látá az Úr, hogy ez így nagyon nem jó.

Az RTL KLUB abban a hitben él, hogy újra tudja teremteni a Ki Mit Tud? című egykori legendát. Annyi a különbség, hogy ott a műsorvezető megkérte a versenyzőt pár szót mondana magáról. A Csillag születikben viszont már szinte kész életrajzi dokumentumfilmet készítenek a delikvensekről. Ezzel a megoldással csak az a bajom, hogy a csősapkás marslakókról szóló Teletubbies is izgalmasabb, mint ezek a kis bejátszások. Nem állítom, hogy nincs köztük kiemelkedő tehetség. Főleg, mert én milyen jogon fikáznék. De ismerjük el, hogy azért a készülék előtt szeretünk a székről leborulva röhögni, ha mondjuk egy tizenéves vidéki srác George Michael mozgásvilágával és mutáló hangjával James Brownt akar játszani.

Na persze a zsűri is össze lett válogatva. Van, aki ért a zenéhez, ezért megbízik Falusi Mariann ítéletében. Van, aki nem ért hozzá ezért rábízza. Van aki ért a tánchoz, ezért megbízik Keleti Andreában (mégiscsak versenytáncos). Van, aki rohadtul nem ért hozzá, ezért ráhagyja az ítélkezést. Na de könyörgöm sírva, a divattervezők koronázatlan királya Náray Tamás mihez ért a ruhákon kívül? A színpadi megjelenést óhajtja kritizálni, amikor Ő tukmálja rá a szereplőkre az ancúgot? Mondjuk, valahogy így: - Mókuscica, azt a mandzsettát túlságosan felhajtottad. Félreértés ne essék, nem azért kifogásolom Tamáska zsűritaggá választását, mert messziről látható rajta, hogy olyan meleg, mint grillcsirkésnél a forgónyárs. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy érdemben hozzá tud tenni a produkciók véleményezéséhez. A másik kakukktojás Fábry Sanyi. Kedvenc nagypofájú showszólónk is inkább szimpátiai alapon tud pontozni, mert egy néptáncos produkcióhoz nem tud még hozzá fingani sem. Neki inkább az a megerőltető, hogy ne beszéljen végig 20 percet egyben egy levegővétellel. Hozzájuk társul a nép, akik telefonon vagy sms-ben szavazhat persze jó pénzért. Aztán a nézők és a 4 ítész pontszámait összeadják és így jön ki a heti végeredmény. Gondolom fejszámoló zsenit alkalmaznak a feladatra, mert milyen snassz lenne mondjuk ha kiderülne, hogy a számítógép kell az összeadáshoz. Még szerencse, hogy nem a régi rendszert vették át, és mindenki terhelje túl a villamos hálózatot a szavazás érdekében. A mai energiaárak mellett? Ki az a hülye? Azt sem értem, hogy a nyertesektől félnek, vagy a népharagtól a műsorvezetők, amikor üvöltve közlik a fodulógyőztesek nevét. Mert Stohl Bucitól már anno a Való Világban megszoktam, hogy szétkiabálja a hangszálát. De azért Ördög Nórinak nem kéne ezt eltanulnia.

Nem mondom, hogy rossz ötlet lett volna a régi Ki Mit Tud? érzést felébreszteni. Biztosak lehetünk abban, hogy bár nincsenek kategóriák (így a néptáncos összecsap az önjelölt ideális popsztárral), azért annyi önkritikája van a csatornának, hogy nem fogják színpadra engedni Csámpás Rozált. Még akkor sem, ha el tudja fütyülni az orrán a Traviata nyitányát. De mivel tehetségeket keresnek, akkor én is jelentkezem előre a Csillag születik 2.-re, mondjuk népdal kategóriában:

 

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok.

Az RTL KLUBnak sok pénzt fialjatok.

Mutassatok valamit a nézőközönségnek,

Megtalálja okát,  a sok sms-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://webnwolf.blog.hu/api/trackback/id/tr95224875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása